Cranab AB ja Grutech Oy aloittavat yhteistyön Suomessa

Cranab AB ja Grutech Oy aloittavat yhteistyön Suomessa. Kuvassa vasemmalta Grutechin tuotepäällikkö Christoffer Weber, Grutechin toimitusjohtaja Jan Andersson ja Cranabin myyntijohtaja Jonas Järnö.

Ruotsin Vindelnissä toimiva nostureita, kouria ja tienvarsien raivauslaitteita valmistava Cranab Ab on solminut sopimuksen suomalaisen Grutech Oy:n kanssa. Grutech aloittaa puutavaran käsittelyyn ja kierrätystehtäviin tarkoitettujen Cranab nosturien ja Slagkraft raivauslaitteiden maahantuojana

Grutech on Cranabin pääkumppani Suomessa yrityksen uuden nosturimalliston ja Slagkraftin raivauskoneiden osalta. Grutech on jo vakiinnuttanut asemansa Suomen markkinoilla Fassi-kappaletavaranosturien maahantuojana.

— Yhteistyö on meille erittäin jännittävä asia, ja uskomme siihen vahvasti. Grutech on vahva toimija Suomessa ja sillä on erinomainen osaaminen ja kapasiteetti. Tavoitteenamme on, että yhteistyö pääsee toden teolla vauhtiin jo heti alusta alkaen, Cranabin markkinointijohtaja Micael Olsson sanoo.

Lisää myyntiä

Yhteistyö Grutechin kanssa keskittyy Cranabin puutavara- ja kierrätysnosturien sekä Slagkraft-tuotteiden myyntiin sekä jälkimarkkinoinnin tehostamiseen huollolla, tuella ja varaosapalvelulla. Grutech hyödyntää vakiintuneita myynti- ja jälkimarkkinakanaviaan. Näin suomalaisten asiakkaiden saatavilla on nopeasti kumppani, jonka puoleen kääntyä.

Valtaa heti markkinaosuuksia

– Cranabin metsätuotteet ovat tunnettu ja vahva tavaramerkki Suomessa. Uskomme vahvasti uusiin nostureihin, ja olen vakuuttunut siitä, että tulemme onnistumaan Suomen markkinoilla, sanoo Grutechin toimitusjohtaja ja omistaja Jan Andersson.

– Uskon, että kahden vuoden kuluessa Cranabin puutavara- ja kierrätysnosturien markkinaosuus on Suomessa 15 prosentin luokkaa, Jan Andersson sanoo.

Sopiva täydennys tarjontaan

Grutech myy nykyisin Fassin kaikkia nostureita painopisteen ollessa kuitenkin suurissa, yli 50 tonnimetrin nostureissa. Cranabin valikoimassa puutavara- ja kierrätysnosturit tulevat olemaan suurivolyymisia tuotteita, mutta myös Slagkraftin raivaustuotteilla on suuret kehitysmahdollisuudet.

– Cranab on tunnettu korkeasta laadusta ja tuotteista, joilla on hyvät ajo-ominaisuudet. Siksi nosturit sopivat erittäin hyvin tarjontaamme Suomen markkinoilla. Työskentely Slagkraftin kanssa on lisäksi meille uusi alue ja jännittävä haaste, Jan Andersson sanoo.

Uusi nosturimallisto lanseerataan vuoden aikana

Cranabin uudet nosturit muodostavat täydellisen puutavaran käsittelyyn ja kierrätystehtäviin tarkoitettujen Z- ja L-nosturien valikoiman. Uudet nosturit julkistetaan lähiaikoina. Uudesta mallistosta tuodaan ensimmäisenä markkinoille TZ12-nosturi, joka esitellään huhtikuussa Bauma-messuilla Münchenissä. Ensimmäinen L-nosturi lanseerataan Metkossa myöhemmin syksyllä.

Ympäristöä säästävää ja ergonomista tienvarsiraivausta

Pyöräkuormaajissa ja tiehöylissä käytettävät Slagkraft raivauslaitteet on tarkoitettu ammattikäyttöön. Valikoima koostuu moottoripaketeista, puomistosta ja raivauspäistä, jotka ovat alansa johtavia tuotteita Pohjois-Euroopassa. Uusien ympäristöä säästävien moottoripakettien lanseeraus jatkuu keväällä.
Uusi Craft W10 -moottoripaketti sisältää muun muassa uuden ympäristöluokitellun Caterpillar-moottorin ja parannetun ohjausjärjestelmän. Ohjausjärjestelmä on proportionaalinen, mikä nopeuttaa ja tehostaa työtä sekä tekee siitä ergonomisempaa.

Lisätietoja:
Micael Olsson, Cranab AB, markkinointipäällikkö
Puh: +46 (0)933-144 10, 070-593 53 32

Jonas Järnö, Cranab AB, myyntijohtaja
Puh: + 46 (0)933-144 13, 070-237 57 93

Jan Andersson, Grutech Oy, toimitusjohtaja
Puh: +358 (0)400 459 392

Tietoa Cranab AB:stä:
Cranabilla on yli 50 vuoden kokemus nosturien, kourien ja raivauslaitteiden kehittämisessä ja valmistamisessa maailmanlaajuisille markkinoille. Myös Slagkraft tuotemerkki on osa yritystä. Tuotantoyksiköt ja pääkonttori sijaitsevat Uumajan lähellä Vindelnissä Västerbottenissa.

Cranab on osa Cranab Groupia, johon kuuluvat Cranab, Slagkraft, Vimek ja Bracke Forest – nämä neljä tavaramerkkiä tekevät yhteistyötä ollakseen maailman johtavia valmistajia kestävän metsätalouden alalla, istutuksesta aina loppukäsittelyyn. Cranab valmistaa nostureita ja kouria, Slagkraft heinikon- ja vesakonraivauskoneita, Vimek pienmetsäkoneita ja Bracke Forest maanmuokkaus-, kylvö- ja hakkuulaitteita. Cranab Groupin liikevaihto on noin 330 miljoonaa Ruotsin kruunua ja henkilöstö noin 200.

Tietoa Grutech Oy:stä:
Grutech on toiminut yli 20 vuoden ajan Fassin kappaletavaranosturien maahantuojana Suomessa. Tänä aikana Grutech on vakiinnuttanut asemansa vahvana ja kilpailukykyisenä toimijana Suomen nosturimarkkinoilla. Yhdessä laajan yhteistyökumppaniverkostonsa kanssa Grutech hoitaa Fassi-nosturien myynnin, suunnittelun, asennuksen ja huollon kaikkialla Suomessa.